Writer, Photographer, Journalist

Neden “TekinSonMez Blog?" İlk yazı

Değerli Okur, Değerli Okur/Yazar,

Yazınsal metinleri olmayan uluslar yok olurlar. Şöyle ki sözlü dil ulus olmaya yetmez.

Dil olmadan roman, deneme, öykü, mektup, söyleşi gibi yazınsal metinler olmaz; yazınsal metinler olmadan uygarlık olmaz.

Yazar olmanın gizlerinden birisi, dili iyi kullanmaktır. İkinci sırada ise “türler” arası geçişler ve ilişkiler yerini alır.

Üçüncüsü; konular arası bağlantılarla “dili damıtık” kullanabilmek ve yukarıdan aşağıya, baştan sona doğru tüm “teknik elemanları kurgu çatısı” altına almaktır.

“Özgün olma” bundan sonra gelir.Yukarıdaki ögeler yoksa, özgün olmak diye bir günden maddesi de doğallıkl a olmaz o yazar; o okur/yazar için.

Bir de yazar, yapıt yaşam üçgeni var yazarımızın sözlüğünde. Şöyle ki bu satırların yazarının gündeminde. Evet işte böyle, böyle…

Değişik türler ve değişik konularla sizlere sesleneceğim “TekinSonMez Blog” ile yeni yılın ilk gününde yukarıdaki özel bir “mektup” türü ile karşınızdayım.

“TekinSonMez Blog” ile sadece yeni yılın ilk gününde yukarıdaki özel bir “mektup” türü ile karşınızda olmayacağım.

“TekinSonMez Blog” neden? Ne gerek var buna sorusunun yanıtı da sizlerle iletişim kurduğum oranda ortaya çıkacak.

Burada tümce arası bir gönderme de bu satırların yazarına var. Yazarımız elini sıkı tutacak kendi kalemine karşı. Neden? Buna da sıra gelecek!

Şöyle ki sizlerle iletişim kurduğu oranda bu soruların yanıtları ortaya çıkacak diye araya giriyorum. Sizlere karşı açıksözlü olmam gerekiyor.

Fakat sizler ilgi göstermeseniz de ben bir roman ve deneme yazarı olarak, şöyle ki bu satırların yazarı olarak kendimle iletişim kuracağım, diye bir yanıt veriyor yazarımız.

Dahası kendimle iletişim kurabildiğim oranda “TekinSonMez Blog” işlevsel olarak gündemde yerini alacak, diye bir de vurgu var, unutmayalım.

Görüyorsunuz hem zor, hem kolay! Sadece bu kadar da değil. Bu satırların yazarı da “TekinSonMez Blog” ile kendi gündemini kuracak. Olmasın mı?

Ne demiştik? Yazınsal metinleri olmayan uluslar yok olurlar.Yazınsal metinlerle yaşamsal kılgısal evrilmesini başaran Türkçe yok olmasın.

Daha sonra deneme, öykü, masal, söyleşi türlerinde değişik konularla karşınızda olacağım.

Evet yukarıda “mektup” türünde 2008 için bir son gün yazısı var.

Fakat bu 2009 için bir başlangıç yazısıdır aynı zamanda…

2009 yılının sizlere, ülkemize ve dünyaya esenlik getirmesi dileklerimi sunuyorum.

Tekin Sonmez

Maryland

Leave a Reply