Writer, Photographer, Journalist

Archive for November, 2010

İstanbul, Izzet ve Natalia… Müzikte ritm ve melodi onların, Aşk ise İstanbul’un işi… Müzik ve müzisyen de insanlık tarihi ile başabaş ilerliyor. Müzik denildiğinde bir yerel tarih, bir de uygarlık tarihi var. Ayrıntılarla dolu aşk tarihi de uygarlık tarihinin içindedir.

İstanbul, Izzet ve Natalia... Müzikte ritm ve melodi onların, Aşk ise İstanbul’un işi... Müzik ve müzisyen de insanlık tarihi ile başabaş ilerliyor.  Müzik denildiğinde bir yerel tarih, bir de uygarlık tarihi var.  Ayrıntılarla dolu aşk tarihi de uygarlık tarihinin içindedir.

İşte böyle etkin aktif bir aşk düşü ile yollardayız, İstanbul’dayız yine! İşte size bir Beyoğlu romansı. Öykümüzde iki kişi ve dört beyin var. Müzik! Nota! Melodi! Müzik etkin ve aktif olanların başında gelir. Müzik ve müzisyen de insanlık tarihi ile başabaş ilerliyor. Müzik denildiğinde bir yerel tarih, bir de uygarlık tarihi var. Ayrıntılarla dolu aşk […]


Kars Platosu, Coruh Kanyonları, antropoloji yerel tarih ve çocukluk anıları; ‘Soyaile’ Onur Büyüğü Sayın Cihat Şenocak ile söyleşi… Sözlü tarih ile yetinen her toplumda olduğu gibi, bellek; geçmişi de geleceği de, toplumu da yanıltır. ‘Soyaile’ bireyleri, ‘Sarıkamış 1936’ ile ortaya çıkan anılar, bir anlamda bu toprakların tarihine de ışık tutacak. Son iki yıldır süren bu yeni çaba ile Kars Platosu ve bir efsane olan Şenocak ailesine deggin doğudan batıya nüfus hareketleri açısı da genişledi. Pek çok gerçekliği ile yiten ve yok olan bir çağdayız. Şenocak ailesi çevresine uzanan üçüncü kuşak, Raci Bey’in özenli çabalarıyla her ay bir kez buluşuyor, sıcak ortamda görüşüyor, yiten ve yok olan bir dünyada, kendilerine uzanan bağlantıları tutmaya özen gösteriyorlar.

Kars Platosu, Coruh Kanyonları,  antropoloji yerel tarih ve çocukluk anıları; ‘Soyaile’ Onur Büyüğü Sayın Cihat Şenocak ile söyleşi... Sözlü tarih ile yetinen her toplumda olduğu gibi, bellek; geçmişi de geleceği de, toplumu da yanıltır. ‘Soyaile’ bireyleri, 'Sarıkamış 1936' ile ortaya çıkan anılar, bir anlamda bu toprakların tarihine de ışık tutacak. Son iki yıldır süren bu yeni çaba ile Kars Platosu ve bir efsane olan Şenocak ailesine deggin doğudan batıya nüfus hareketleri açısı da genişledi. Pek çok gerçekliği ile yiten ve yok olan bir çağdayız. Şenocak ailesi çevresine uzanan üçüncü kuşak, Raci Bey'in özenli çabalarıyla her ay bir kez buluşuyor, sıcak ortamda görüşüyor, yiten ve yok olan bir dünyada, kendilerine uzanan bağlantıları tutmaya özen gösteriyorlar.

Bir efsane ortaya çıkarken ya da o söylence yaratılırken, bu öykünün kahramanları birer birer ortaya çıkar. Nüfus hareketleri sarmalında bugünkü söyleşi de bize bu efsanenin ipuçların verecek. Bugün 1 Kasım 2010. Hava güzel! Çok güzel hem de, güneş tepemizde, gökte tek bulut yok. Cihat Bey’in bağ evindeyiz. ‘Soyaile’ onur büyüğü Cemalettin Şenocak da uzun yıllar […]