Writer, Photographer, Journalist

Mektup yazmak, yalnızlık töreni midir? Dokuzuncu yazı

Değerli…

Mektup yazmak, yalnızlık töreni midir? Mektup yazmak yalnızlık mıdır? Mektup türü, salt yalnızlık çekenlerin başvurdukları, bir anlamda yaşama tutunma uğraşısı mıdır?

Salt yalnızlık söz konusu olduğunda, bunun giderilmesi için ortak bir paylaşım odağı yaratmak olabilir mi mektup yazmak ?

Böyle değilse mektup ve yalnızlık konusunu daha sonraya almak üzere, Beyaz Pardösülü Adam’ın ilettiği öteki mektuba ve fotoğrafa geçiyorum.

“Sayın Yazar,
“ABD Başkanı Barack Hussein Obama ile ilişkin ilettiğim iki fotoğrafı yayınlamışsınız. Teşekkür ederim.

“Evet! Her yerde tıpkı ünlü bir marka gibi onun görüntüleri ile süslenmiş eşyalar var. Ben bir gazeteci olarak Obama’yı farklı bir açıdan görmek istedim ve Afrika Sanatı konusunda Washington DC’deki birkaç galeriye kısa bir gezinti yaptım. Buradan size Afrika Sanatını temsil eden bir mektup/fotoğraf iletiyorum.

“Buna mektup/fotoğraf diyebilir miyiz? Daha önce değindiğiniz; ‘kendisinden uzaklaşma’ tanımınızın açıklığa kavuşması gibi, bu konuyu da daha sonraya erteliyorum.

“Konudan uzaklaşmadan şunu söylemek isterim: Washington DC, şu günlerde bir karnaval yaşamaktadır. Bu karnavalı, yüz binlerin katıldığı bir tören olarak da görebilirsiniz.

“Sonunda insanlar bu karnavala ya da törene katılmakla bir tür ifade, bir tür duyguları açıklama yolu seçmiş oluyorlar bana göre.

“Washington DC bu anlamda, bu törene katılan insanların kendilerini ifade etmeleri ve bu tür bir etkinlikle dünyaya açılma ve bir anlamda umutsuzluktan, karamsarlıktan ve içe kapanıklıktan ve yalnızlık duyumundan kurtulma gayretleridir bana göre.

“Hoşça kalınız…”

Washington DC

Leave a Reply