Writer, Photographer, Journalist

‘Beyaz Pardösülü Adam’dan mektup var; Sekizinci yazı

Değerli…
“Beyaz Pardösülü Adam” nereye koşuyor diye merak etmiş ve ilettiği fotoğrafı yedinci yazının sonuna iliştirmiştim. Gelen mektubu da sizlerle paylaşmak için aynen sunuyorum.

“Sayın Yazar,
“Beyaz Pardösülü Adam, kısa bir süre olsa bile kendisinden uzaklaşmak için bu fotoğrafı iliştirmiş. Mektup yazacağını sanıyor ve fotoğrafı yayınlıyorum,” açıklaması ile benden söz etmişsiniz. Teşekkür ederim.

Mektubunuzdaki; “kendisinden uzaklaşmak için bu fotoğrafı iliştirmiş, “türünden değindiğiniz özel konulara belki daha sonra zaman ayırabilirim.

Şimdi bulunduğum yerden size iletmek istediğim izlenimlerim var. Her yerde onu görebilirsiniz! ABD Başkanı Barack Hussein Obama…Kapak fotoğraflarının süslediği seçkin kitap raflarında o var. Sadece kitap rafları da değil. Hemen her yerde görünüyor. Vitrinler, afişler, giysiler, şapkalar… Onu, ünlü markalarla yan yana gelen yeni bir yıldızın görkemli parlayışına benzetebilirsiniz.

Daha önceki başkanların yaşamlarında böyle bir durum oldu mu? Bu sorunun yanıtını verecek durumda değilim. Bağlı olduğum gazeteye haber iletmek için koşuyor, zamana karşı yarışıyorum. Bir kısa mektupla anlatılacak dar bir konu değil bu durum.

Daha önce ilettiğim; “The Smithsonian Institution Building” fotoğrafı için ayrıca bir açıklama yazmayacağım. Bazı fotoğraflar mektuplardan daha çok şey anlatabilirler.

Fakat bir mektup konulara yaklaşımı ile ne kadar okunabilir bilemiyorum. Gazetecilikte fotoğrafı okumak diye bir deyim var. İlişikte kitap raflarıyla ilişkin bir gösteren var. Daha önce koştuğum yerin “Castle” de denilen “The Smithsonian Institution Building” fotoğrafını, yedinci yazının altına koymuşsunuz. Burası törene katılacak kalabalığa çok yakın bir alan.

ABD Başkanı Barack Hussein Obama, törenle görev alacak. Onu alkışlayan yüzbinleri yerinde görmek için yola çıkarken koşuyordum ve o sırada sizinle yüzyüze geldim. “Yazacağım” diye verdiğim sözü kısa da olsa mektup yazarak yerine getiriyorum.

Hoşça kalınız…

Washington DC

Leave a Reply